Često možemo čuti kako nehrđajući čelik, odnosno inox, ne bi smio hrđati. Što nažalost nije uvijek potpuno točno. Godinama se nehrđajući čelik koristi u ugostiteljstvu, proizvodnji hrane i pića, i farmaceutskoj industriji, te su pritom rezultati najčešće zadovoljavajući. Nažalost, ponekad dođe do situacija kada nehrđajući čelik ne zadovolji svoju prvotnu namjenu, odnosno počne hrđati.
Nehrđajući čelik, korozijski postojani čelik, inox i prokrom su sinonimi za slitinu čelika i najmanje 10,5% kroma.
Engleski metalurg Harry Brearly 1913. godine je radeći na projektu poboljšavanja učinka cijevi pušaka slučajno otkrio kako dodavanjem kroma niskougljičnom čeliku dolazi do otpornosti na oštećenja, odnosno na koroziju. Nakon tog otkrića, Brearly se okrenuo proizvodnji pribora za jelo, koje je do tada najčešće bilo izrađivano od srebra, te je bilo izrazito teško za održavanje.
Sljedeće godine, njemačka firma Krupp počela je s eksperimentima, te je u navedenu slitinu dodala i nikal, pa je njihov nehrđajući čelik imao još jednu prednost, a to je da je bio mekši i lakši za obrađivanje. Uz ugljik i krom, moderni nehrđajući čelik može također u sebi sadržavati i nikl, molibden i titan. Ipak, glavni element svakog nehrđajućeg čelika je krom koji mu daje otpornost od hrđanja. Krom se u čeliku spaja s kisikom iz atmosfere i formira tanki, nevidljivi sloj nazvan “pasivni film”.
Danas se u proizvodnji ugostiteljske opreme koriste sljedeće vrste nehrđajućih čelika:
a) AISI 304 (W.Nr.1.4301)
b) AISI 316 L (W.Nr.1.4404)
c) AISI 430 (W.Nr.1.4016) AISI 304
AISI 304 je austenitni 18/10 Cr-Ni čelik otporan na kiseline, koji je zbog niskog postotka ugljika interkistalinično otporan nakon zavarivanja kod debljine limova do 6mm i bez naknadne toplinske obrade. Dopušten je za temperature do 300°C. Zavarivanje je dobro svim električnim postupcima. Inox ima vrlo dobru podobnost poliranja i dobru sposobnost preoblikovanja dubokim vučenjem i valjanjem itd. Osim relativno dobre otpornosti na koroziju, dobre plastične obradivosti i otpornosti na temperature do -200 C imaju nešto stabilnije vrijednosti čvrstoće i tvrdoće uz povećanu istezljivost i malu toplinsku vodljivost.
Primjena: Inox WNr 1.4301 otporan je na vodu, vodenu paru, vlažnost zraka, konzumne kiseline kao i na slabe organske i anorganske kiseline. Ima mnogostrane mogućnosti primjene npr. u prehrambenoj industriji, proizvodnji ugostiteljske opreme, proizvodnji pića, mljekarstvu, pivovarama i podrumarstvu, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, izradi kemijskih aparata, arhitekturi, automobilskoj industriji, za kućanske predmete i aparate, sanitarne uređaje itd.
AISI 316L je austenitni, Cr-Ni čelik, legiran s (Mo), ima vrlo niski sadržaj ugljika i relativno je dobro otporan na koroziju, naročito na interkristalnu. Polira se na visoki sjaj. Dopušten je za temperature do 400°C.
Na našim prostorima još se naziva “morski inox”.
Primjena: Čelik se upotrebljava u kemijskoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Od njega se radi kompletna oprema za postrojenja primjerice u mljekarstvu, proizvodnji voćnih sokova, likera itd.
AISI 430 je 17 %-tni krom-čelik s dobrom otpornošću na koroziju. Svojstva poliranja su izvrsna kao i sposobnost savijanja. Rastezanje je moguće samo u malim granicama. Pri preoblikovanju treba obratiti pozornost da čelik na temperaturama ispod 20° C postaje krhak. Oštre rubove paralelno sa smjerom valjanja treba izbjegavati. Varenje je moguće električnim postupkom, na mjestu varenja nastaju krhotine i smanjuje se otpornost na koroziju. Rastezljivost se može usporediti s bilo kojim čelikom koji ima leguru.
Primjena: visoki udio kroma daje materijalu visoku otpornost na vodu, vodenu paru, vlažnost zraka, kao i slabije kiseline. Mogućnosti primjene su mnogobrojne: na primjer za kućanske ili kuhinjske aparate, u uslužnim djelatnostima, pri proizvodnji hrane ili pića, u industriji namještaja, unutarnjoj arhitekturi, medicinskoj tehnici i u posebnim granama kemijske industrije, za sanitarije, proizvodnju radijatora, klima-uređaja i mnogim drugim područjima.